LONG BEACH PERHENTIAN 2019

"Dapatkan pakej percutian untuk ke pulau perhentian kecil 2018 disini! Kami menawarkan pakej 3 hari 2 malam, pakej 4 hari 3 malam, pakej snorkeling, pakej free n easy (tanpa snorkeling), dan juga pakej scuba diving. Sekiranya anda merancang untuk membuat company trip atau percutian berkumpulan anda juga boleh menghubungi kami."

KENAPA LONG BEACH

Pulau Perhentian terbahagi kepada 2 iaitu pulau perhentian kecil dan pulau perhentian besar. Pulau Perhentian Besar untuk percutian keluarga dan manakala untuk pulau perhentian kecil terkenal di kalangan muda mudi. 


Kenapa Pulau Perhentian Kecil?

Pulau Perhentian Kecil destinasi yang sesuai untuk golongan muda mudi disebabkan populasi yang datang ke pulau perhentian kecil adalah remaja.Samada orang tempatan atau Mat salleh.  

Waktu malam di pulau perhentian kecil lebih happening berbanding waktu malam di pulau perhentian besar. Waktu party2 di pulau perhentian kecil bermula pada hujung bulan march sehingga pertengahan bulan sembilan.

Bilik adalah terhad disebabkan kemasukkan  mat salleh terutama pada bulan april sehingga september ini adalah kerana waktu summer. 

Long beach mempunyai pantai yang besar, air yang clear crystal dan malam yang happening.


pulau perhentian besar , pakej perhentian
Long Beach - Pulau Perhentian Kecil 

Ini adalah suasana pulau perhentian kecil pada waktu malam terutama pada bulan april sehingga pertengahan september setiap tahun. 

Untuk update terkini long beach pulau perhentian kecil anda boleh lihat di facebook pulau perhentian kecil 


Long beach pulau perhentian kecil
Long Beach Pulau Perhentian Kecil 
Long Beach pulau perhentian terkenal di kalangan mat salleh berjemur, so sekiranya anda ingin mencuci mata anda boleh dengan sewa payung rm10 sekali buka dan berjemur macam mat salleh jugak :) .


Long beach pulau perhentian
Kedai Kedai Makan di Sekitar Long Beach Pulau Perhentian Kecil 

Pasal makan, kedai makan banyak giler dekat area long beach perhentian ni so u all tak perlu nak pening2 nak cari kedai makan. Siapkan duit jer.


Pakej Pulau Perhentian 2015
Air laut yang Clear Crystal - Pulau Perhentian Kecil  

Air laut di pualu perhentian kecil memang jernih (  crystal clear ) anda boleh bandingkan air di pulau tioman, pulau pangkor atau pulau redang.  


Pakej Long Beach Pulau Perhentian Kecil
Suasana Long Beach - Pulau Perhentian Kecil 

Suasana tenang pada waktu petang. Inilah perhentian kecil. Waktu malam tempat ni lah yang paling happening.


Info lain yang anda perlu tahu ialah, semua resort , chalet atau guesthouse di pulau perhentian kecil atau pulau perhentian besar menggunakan generator untuk menghasilkan electrik. So tak semua tempat yang anda tinggal di pulau perhentian kecil mempunyai bekalan electrik 24 jam. Sekiranya anda ingin tempat yang berhawa dingin anda boleh lihat pada pakej perhentian atau promosi perhentian webiste mereka menawarkan pakej 3 hari 2 malam yang berpatutan dan tinggal di bilik berhawa dingin. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan