LONG BEACH PERHENTIAN 2020

"Dapatkan pakej percutian untuk ke pulau perhentian kecil 2018 disini! Kami menawarkan pakej 3 hari 2 malam, pakej 4 hari 3 malam, pakej snorkeling, pakej free n easy (tanpa snorkeling), dan juga pakej scuba diving. Sekiranya anda merancang untuk membuat company trip atau percutian berkumpulan anda juga boleh menghubungi kami."

BAGAIMANA UNTUK KE

Macam Mana Nak Ke Pulau Perhentian Kecil?? Kepada yang ingin ke Pulau Perhentian kecil  dan tak tahu bagaimana ingin ke Pulau Perhentian Kecil tak mengapa. Di Long Beach Perhentian ini akan membantu anda untuk samapai di pulau perhentian kecil terutama yang pertama kali ke perhentian kecil. 


Perhentian Island, Perhentian Small Island, Cheap perhentian package, perhentian package, snorkeling at perhentian
Nak Ke Pulau Perhentian Kecil Tapi Tak Tahu.

Untuk ke Pulau Perhentian Kecil 


Bagaimana untuk ke Pulau Pehentian Kecil?  
Anda akan ke pulau perhentian kecil dengan  speed bot dengan harga tambang RM70 untuk tiket bot pergi balik .   Waktu Bot dari jeti besut ke pulau perhentian kecil adalah dari 8 pagi hingga 5 petang. Dan dari pulau perhentian kecil dari 8 Pagi , 12 Tengahari dan 4.30 petang ( last boat ) 
Sekiranya anda tinggal di Long Beach Pulau Perhentian Kecil anda perlu membayar teksi bot sebanyak rm2 seorang.  Ini kerana speed boat tidak boleh menghampiri pesisiran pantai long beach yang cetek. Untuk sampai ke pulau perhentian kecil ia  mengambil masa selama 45 minit dengan speed boat. Anda dinasihatkan tunggu 20 minit lebih awal untuk balik dari pulau perhentian kecil ke jeti besut.


Untuk sampai ke Jeti Besut, terdapat beberapa pilihan :

Anda boleh naik Bas dan beli ticket online di ( www.Eticketing.my ) turun semua di kuala besut. Kalau turun dekat jertih pun boleh ia cuma  10 minit ke besut.

atau Kapal Terbang. Lihat (  www.AirAsia.com )  Pastikan anda turun di kota bharu airport.

Pada masa yang sama jangan lupa jaga barang2 anda, Jangan tinggal bag atau barang2 anda di mana2.  Bila sampai pulau perhentian kecil have fun ok!

1 ulasan:

  1. Kalau sekarang ni naik bas ke
    Kuala besut lagi ke? Atau ke tempat lain??dengaq ada station bas baru berdekatan kuale besut tu? Betui ka???

    BalasPadam